HAVUTÇA, SAĞLIK BAKANI`NDAN GÜNEY MARMARA'YA ANJİYO HİZMETİ İSTEDİ

HAVUTÇA, SAĞLIK BAKANI`NDAN GÜNEY MARMARA

Havutça, Bakan'dan eksikliklerin giderilmesini ve sağlık çalışanların sorunlarının çözülmesini istedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile görüşen CHP’li Havutça Balıkesir ve Güney Marmara bölgesindeki sağlık ihtiyaçlarını ve sağlık çalışanlarının sorunlarını Bakan’a aktardı. Havutça, Bakan’dan eksikliklerin giderilmesini ve sağlık çalışanların sorunlarının çözülmesini istedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile görüştü. Bakan Müezzinoğlu’nu makamında ziyaret eden Havutça, Balıkesir’de yaşanan sağlık sorunları ile sağlık çalışanlarının sorunlarını iletti.

Balıkesir’in ve özellikle Güney Marmara bölgesindeki eksikleri dile getiren Havutça, kısa zamanda bu eksikliklerin giderilmesini istedi. Bandırma Devlet Hastanesi’ndeki eksikliklerden örnek veren Havutça, “Hastanemizdeki eksiklerden ötürü özellikle beyin cerrahisi ve kalp damar hastalıkları ile ilgili Bandırma’dan Bursa’ya sevkler yapılıyor. Bu ise hastalar için büyük bir sorun” dedi.

Havutça, Bandırma Devlet Hastanesi’nin 04 Ekim 2010 tarihinde faaliyete geçerek hasta kabulüne başladığını, hastanenin hasta ve çalışan memnuniyetini en üst düzeyde tutarak bilimsel ve vicdani etik ilkelerinden ödün vermeden güvenilir bir tanı ve tedavi hizmeti sunma misyonu üstlendiğini belirtti. Bandırma Devlet Hastanesi’nde 23 bölümde 60 uzman 11’i pratisyen toplam 71 doktor görev yaptığını ifade eden Havutça, “Acil, anestezi, beyin cerrahisi, göğüs hastalıkları, kalp damar cerrahisi, kardiyoloji, çocuk hastalıkları gibi önemli bölümlerin bulunduğu hastanemizde, her branşta eksik olduğu bilinmektedir. Doktor, hemşire ve teknik personelin yanı sıra hastanemizin Bandırma ve çevre ilçelerin nüfus yoğunluğunu karşılayacak kapasite ve olanaklara kavuşturulması bakımından hastanemize ek hizmet binası yapılması gerekiyor” diye konuştu.

Bölgemizle ilgili önemli gelecek projeksiyonları nüfusun çok ciddi artacağına, sağlık hizmetlerinin daha verimli olarak halka verilmesi için bugünden çok önemli yatırımlar yapılması gerektiğine dikkat çeken Havutça, “Bugün Bandırma Devlet Hastanesi hizmetleri yetersiz kalıyor. Örneğin, hastanemize ivedi olarak kardiyoloji bölümünün daha aktif olabilmesi açısından Kardiyoloji Koroner Bakım- Yetmezlik Yoğun Bakım, Anjiyo Yoğun Bakım, Anjiyo Laboratuvarı ve Polikliniğine kavuşturulması zorunlu bir ihtiyaçtır. Bugün tedaviler Bursa’ya ya da başka yakın illere sevk ile gerçekleştirilmektedir. Oysa, Bandırma Devlet Hastanesi bu sağlık hizmetini yapılacak yatırımlarla gerçekleştirebilecek yapıda bir hastanedir” dedi.

Bakan Müezzinoğlu: 20 Bin Uzman Doktor Açımız Var
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da uzman doktor açığının 20 bine ulaştığını söyledi. Bakan Müezzinoğlu gelecek projeksiyonu için bu talepleri dikkate alacakları, ilgili birimlere talimat vereceğini söyledi.



  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli